Sastanite se s misionarima putem interneta ili osobno

Pronađite utjehu razgovarajući s misionarima. Možemo čitati Sveta pisma s vama i pomoći vam pronaći mir kroz molitvu.

Ime
Molimo vas, unesite vrijednost
Prezime
Molimo vas, unesite vrijednost
E-pošta
Molimo vas, unesite vrijednost

Kako mi misionari mogu pomoći?

Iako vaš odnos s Bogom može biti duboko osoban, ponekada svi mi trebamo malu pomoć u prepoznavanju onoga što nam Bog govori. Bez obzira na to gdje se nalazili na svojem duhovnom putu, misionari vas mogu podučiti o evanđeoskim načelima i uvidima koji vam mogu pomoći na vašem putu. Razmišljajte o njima kao o duhovnim trenerima koji će:

  • pomoći vam osjetiti se bliže Bogu; 
  • pokazati vam kako se moliti i primati odgovore od njega;
  • pomoći vam pronaći odgovore na vaša duhovna pitanja;
  • podučiti vas o Spasitelju Isusu Kristu i njegovom evanđelju;
  • pomoći vam razumjeti Sveta pisma;
  • podržati vas kroz vaše osobne izazove;
  • bodriti vaš napredak prema pokajanju, vjeri i krštenju;
  • upoznati vas sa zajednicom vjernika istomišljenika koji vas mogu nastaviti podržavati na vašem duhovnom putovanju.

Što očekivati od posjete misionara

Misionari će zatražiti da započnu posjet s molitvom. Ako ste spremni na to, mogli bi vas čak i zamoliti da se pomolite. U svakom slučaju, cilj je pozvati Svetog Duha da bude dio razgovora.

Vjerojatno će provesti nekoliko minuta da upoznaju vas i vaše interese. Misionari imaju cijeli program koji vas mogu podučiti, no oni nastoje personalizirati svoju poruku vama i vašoj životnoj situaciji. Čitat će iz Biblije i Mormonove knjige s vama i pozvati vas da se molite i upitate je li ono što vas podučavaju istina.

Želite li to, misionari će dogovoriti sljedeći sastanak s vama. Tijekom vašeg naknadnog sastanka, podučit će vas više o Isusu Kristu i njegovom obnovljenom evanđelju te odgovoriti na bilo koja pitanja koja biste mogli imati. Njihov program također uključuje poruke o Božjem naumu za našu sreću, Isusovu žrtvu za nas, vjeru, pokajanje, krštenje, Svetog Duha i obdržavanje Božjih zapovijedi. Nastavit će vas pozivati da se molite, čitate Mormonovu knjigu i dolazite u crkvu pa čak i da budete kršteni. Upamtite da će misionari pratiti vaš tempo i poštivati vaše vrijeme i želju da se sastajete ili ne sastajete s njima.