Što je inicijativa Budite svjetlo svijetu?

»Vaše svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca Nebeskog.« – Matej 5:16

Što je inicijativa Budite svjetlo svijetu?

Inicijativa #BuditeSvjetloSvijetu poziv je da promijenimo Božić u razdoblje služenja. To je globalni pokret kojim se dira u dušu i mijenja život činjenjem onoga što je Isus činio: hraneći gladne, tješeći usamljene, posjećujući bolesne i izmučene te pokazujući ljubaznost svima. Isus je rekao: »Vi ste svjetlo svijetu« (Matej 5:14). Inicijativa #BuditeSvjetloSvijetu savršen je način da do dopustimo našem svjetlu – i Njegovu svjetlu – sjajno sjati.

Prijedlozi za svakodnevno služenje

Inicijativa #BuditeSvjetloSvijetu daje nam izazov da pokažemo ljubav prema drugima na iste načine na koje je Isus to činio tijekom svojega smrtnog službeništva. Ponuđeni su određeni poticaji za služenje tijekom mjeseca prosinca kako bi nam pomogli usredotočiti naš život na pomaganje drugima tijekom božićnog razdoblja. Kako biste sudjelovali, možete preuzeti kalendar u kojem su prikazane ideje.

Posebna nedjeljna bogoslužja

U nedjelju prije Božića održavamo poseban šabatnji sastanak usmjeren na rođenje i život Isusa Krista. Prijatelji i poznanici koji nisu naše vjere dobrodošli su svake nedjelje, ali posebice su pozvani doći i štovati s nama toga dana.

#BuditeSvjetloSvijetu svakoga dana

Svake godine za Božić Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana ulaže ogroman napor u širenje poruke i poslanja #BuditeSvjetloSvijetu. Međutim, vi to možete činiti cijele godine razmišljajući o tome kome možete služiti svaki dan.

Drugi načini za biti svjetlo svijetu