Što je inicijativa Budite svjetlo svijetu?

»Vaše svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca nebeskog.« – Matej 5:16

Dječak pomaže drugom dječaku da ustane nakon što je pao igrajući nogomet iz videozapisa Budite svjetlo svijetu

Što je inicijativa Budite svjetlo svijetu?

Inicijativa #BuditeSvjetloSvijetu poziv je da promijenimo Božić u razdoblje služenja. To je globalni pokret kojim se dira u dušu i mijenja život činjenjem onoga što je Isus činio: hraneći gladne, tješeći usamljene, posjećujući bolesne i izmučene te pokazujući ljubaznost svima. Isus je rekao: »Vi ste svjetlo svijetu« (Matej 5:14). Inicijativa #BuditeSvjetloSvijetu savršen je način da dopustimo našem svjetlu – i Njegovu svjetlu – sjajno sjati.

Prijedlozi za svakodnevno služenje

Inicijativa #BuditeSvjetloSvijetu daje nam izazov da pokažemo ljubav prema drugima na iste načine na koje je Isus to činio tijekom svojega smrtnog službeništva. Ponuđeni su određeni poticaji za služenje tijekom mjeseca prosinca kako bi nam pomogli usredotočiti naš život na pomaganje drugima tijekom božićnog razdoblja. Kako biste sudjelovali, možete preuzeti kalendar u kojem su prikazane ideje.

Uređaji za davanje

Obično idemo do samoposlužnih uređaja kako bismo uzeli nešto za sebe, no uređaji za davanje #BuditeSvjetloSvijetu način su da damo nekom drugome. Uređaji za davanje olakšavaju podršku globalnim dobrotvornim organizacijama koje onima u potrebi pružaju predmete poput odjeće, naočala, lijekova, higijenskih potrepština, invalidskih kolica, sportske opreme pa čak i stoke.

Godine 2019. putem uređaja za davanje prikupljeno je više od 3,9 milijuna dolara. Kupljeni predmeti uključivali su gotovo 63 000 kokoši, oko 1,6 milijuna obroka, gotovo 955 000 cjepiva, više od 3 500 pari cipela i više od 7 200 komada naočala. Sto posto doprinosa ide dobrotvornim organizacijama predstavljenim na uređajima za davanje, a Crkva pokriva sve naknade za kreditne kartice.

Trenutno se uređaje za davanje može pronaći na deset mjesta – osam lokacija u SAD-u i dvije međunarodne lokacije.

Posebna nedjeljna bogoslužja

U nedjelju prije Božića održavamo poseban šabatnji sastanak usmjeren na rođenje i život Isusa Krista. Prijatelji i poznanici koji nisu naše vjere dobrodošli su svake nedjelje, ali su posebice pozvani doći i štovati s nama toga dana.

#BuditeSvjetloSvijetu svakoga dana

Svake godine za Božić Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana ulaže ogroman napor u širenje poruke i poslanja #BuditeSvjetloSvijetu. Međutim, vi to možete činiti cijele godine razmišljajući o tome kome možete služiti svaki dan.

Drugi načini za biti svjetlo svijetu