Evanđeoska načela

Temeljna su načela evanđelja vjera, pokajanje, krštenje i primanje Svetoga Duha.

Vjera

Vjera je prvo načelo evanđelja. Kada imate vjere u Isusa Krista, vjerujete u nešto što ne možete vidjeti, no znate da je tamo. Kada se okrenete Bogu u vjeri, bit ćete blagoslovljeni i vaša će vjera rasti.

Naučite više od vjeri u Mormonovoj knjizi
Zatražite primjerak

Pokajanje

Biblija naučava da je Bog brižan i da prašta svojoj djeci onoliko često koliko ona traže oprost. Dok se kajemo i mijenjamo, Bog nam prašta naše greške. Zauzvrat, mi moramo slijediti Isusov primjer i praštati drugima.

Pokajanje je puno više od prepoznavanja zlodjela ili kazivanja da nam je žao. Ono je promjena misli i srca koja uključuje okretanje od grijeha i okretanje Bogu za pomoć i oprost. Kada se pokajemo doživljavamo trajnu sreću.

Krštenje

Krštenje je savez – ili obećanje – koji sklapate s Bogom. Kada ste kršteni, obećavate služiti mu i slijediti njegove zapovijedi najbolje što možete.

Obećanja krštenja

VI OBEĆAVATE: Služiti drugima

»Ponijeti jedan drugome bremena, da bi bila laka« (Mosija 18:8).

VI OBEĆAVATE: Pokazati ljubav i sućut

»Tugovati s onima koji tuguju; da, i tješiti one koji trebaju utjehu« (Mosija 18:9).

BOG OBEĆAVA: Dati vam Svetoga Duha

»Da bi on mogao izliti Duh svoj još obilnije na vas« (Mosija 18:10).

VI OBEĆAVATE: Biti dobar primjer

»Stajati kao svjedoci Božji u svako vrijeme i u svemu, i na svakome mjestu gdje se možda nađete« (Mosija 18:9).

VI OBEĆAVATE: Obdržavati Božje zapovijedi

»Služiti [mu] i obdržavati zapovijedi njegove« (Mosija 18:10).

BOG OBEĆAVA: Dati vam vječni život

»Da bi vas Bog otkupio i ubrojio među one od prvoga uskrsnuća, da biste mogli imati vječni život« (Mosija 18:9).

Krštenja u Crkvi Isusa Krista svetaca posljednjih dana vrše se uranjanjem što znači da je osoba u potpunosti »uronjena« pod vodu i zatim izlazi iz vode. U Bibliji piše da Isus, »kad je… bio kršten, odmah iziđe iz vode« (Matej 3:16). Krštenje uranjanjem ima prelijepu simboliku, ne samo u ispiranju grijeha, već i u smrti, pokopu i uskrsnuću. Krštenje označava kraj vašeg starog načina života i rođenje u novi život predan kršćanskim vrijednostima (vidi Rimljanima 6:3–6).

Saznajte kako vi možete biti kršteni
Susret s misionarima

Dar Duha Svetoga

Dar Duha Svetoga daje vam se nakon što ste kršteni kako biste mogli primati Božju pomoć, vodstvo i utjehu tijekom svojeg života. Dar Duha Svetoga primate polaganjem ruku osobe sa svećeničkom ovlasti.

Uobičajena pitanja

Ljudi imaju puno pitanja o »mormonima«, ili obzirnije, o članovima Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Kliknite ovdje da biste pogledali cijeli popis.