Kako da postanem član Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana?

Ljudi o Crkvi Isusa Krista svetaca posljednjih dana mogu učiti na mnoge načine. Možete prisustvovati crkvenim sastancima, upitati prijatelje koji su članovi u što vjeruju ili se sastati s našim misionarima. Nakon što se doznali više o Crkvi Isusa Krista svetaca posljednjih dana i želite postati član, možete odabrati biti kršteni.

Dođite u crkvu – svi su pozvani!

Ne trebate biti član kako biste prisustvovali bogoslužju. Posjetitelji su uvijek dobrodošli. Naša nedjeljna bogoslužja uključuju blagovanje sakramenta (ili pričesti) te sudjelovanje u Nedjeljnoj školi i drugim crkvenim podukama.

Dođite prisustvovati na crkvenom bogoslužju. Svi su posjetitelji dobrodošli.
Pronađite crkvu u svojoj blizini

Sastanite se s misionarima

Sastanak s misionarima, bilo osobno ili preko interneta, jedan je od najučinkovitijih načina da učite o našim uvjerenjima. Misionari će iznijeti kratke poruke o Isusu, Božjem naumu za vas i kako možete osnažiti svoju obitelj. Oni mogu odgovoriti na vaša pitanja o Crkvi i o tome kako postati član. Sastanak s misionarima ne znači da ste odlučili priključiti se Crkvi. To je jednostavno način na koji možete naučiti više o njoj.

Voljeli bismo se naći s vama
Sastanite se s misionarima

Budite kršteni

Kako ćete znati želite li biti kršteni? Znat ćete kada budete imali siguran, miran osjećaj da je ono što ste naučili istinito. Mi to zovemo osvjedočenjem. Kada steknete svjedočanstvo o Isusu i njegovom evanđelju možete slijediti njegov primjer krštenjem. Isusa je uranjanjem u rijeci Jordan krstio Ivan Krstitelj (vidi Matej 3:13–17). Isus je naučavao: »Tko se ne rodi od vode i Duha Svetoga, taj ne može ući u kraljevstvo nebesko« (Ivan 3:5). Može vas krstiti ili misionar ili netko koga ste upoznali u crkvi.