Isusova je Crkva obnovljena

Godine 1820. Bog i Isus pozvali su novog proroka da obnovi istinitu Crkvu. Njegovo je ime bilo Joseph Smith.

Joseph Smith odrastao je kao skroman dječak s farme u Palmyri u New Yorku. Mnoge su se crkve i propovjednici natjecali za obraćenike u tom području. Joseph je bio zbunjen po pitanju toga kojoj se crkvi treba pridružiti jer su sve naučavale različito. Naišao je na stih iz Biblije u kojem je pisalo da upitamo Boga imamo li pitanje, a on će odgovoriti.

Zadobijte besplatan primjerak Mormonove knjige
Zatražite sada

Joseph se odlučio moliti. Otišao je na skrovito mjesto u šumarku i kleknuo, ponizno pitajući Boga u molitvi kojoj bi se crkvi trebao priključiti. Bog i Isus došli su mu u viđenju. Kasnije je Joseph opisao ovo sveto iskustvo:

»Ja ugledah stup svjetlosti točno povrh svoje glave, sjajniji od sunca, koji se spuštaše postupno sve dok ne pade na me… Kada svjetlost otpočinu na meni ja ugledah dvije Osobe, čiji se sjaj i slava ne daju opisati, gdje stoje povrh mene u zraku. Jedan mi od njih progovori, zazvavši me imenom te reče, upirući prstom u drugoga — Ovo je moj ljubljeni Sin. Čuj ga!« (Joseph Smith – Povijest 1:16–17).

Bog Otac i njegov Sin, Isus Krist, rekli su Josephu da se ne priključi nijednoj od postojećih crkvi. Rekli su da će preko njega Isus naposljetku obnoviti svoju prvotnu Crkvu. Joseph Smith postat će prorokom, baš poput drevnih biblijskih proroka. Tijekom vremena bila mu je dana važna svećenička ovlast koja je bila izgubljena, a s njom moć krštenja, iscjeljenja bolesnih te pozivanja apostola i drugih vođa. Obnovljena je Crkva službeno bila uspostavljena 6. travnja 1830.

Uloga Mormonove knjige u obnovi Isusove Crkve

Dok je Isus ponovno uspostavljao svoju Crkvu, objelodanio je drevni zapis koji je Joseph Smith preveo. Znan je kao Mormonova knjiga: Još jedno svjedočanstvo o Isusu Kristu. Ona i podržava i pojašnjava Bibliju, pazeći da naučavanja Isusa Krista ostanu čista i ispravna. Možete spoznati da je Mormonova knjiga, poput Biblije, Božja riječ čitajući je i moleći se da spoznate je li istinita. Ako Bog odgovori da je istinita, znat ćete da je Joseph Smith bio prorok i da ste pronašli Isusovu istinitu Crkvu.

Doznajte više o obnovljenoj Crkvi Isusa Krista
Sastanite se s misionarima

Isus Krist vodi svoju Crkvu preko proroka danas

Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana obnovljena je Crkva Isusa Krista. Isus se doista nalazi na čelu svoje Crkve i vodi nas prema Bogu preko suvremenog proroka.

Dođite štovati Spasitelja Isusa Krista s nama! Bit ćete blagoslovljeni proučavanjem njegovih naučavanja u Svetim pismima i slušanjem onoga što je on rekao prorocima i apostolima u naše doba. Osjetit ćete Božju ljubav dok sudjelujete u služenju drugima u Gospodinovoj Crkvi.

Svi su dobrodošli u crkvi
Pronađite Crkvu u vašoj blizini

Uobičajena pitanja

Ljudi imaju puno pitanja o »mormonima«, ili obzirnije, o članovima Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Kliknite ovdje da biste pogledali cijeli popis.