Poslanje Isusa Krista

Isus Krist najznamenitije je Biće koje se rodilo na ovoj Zemlji – naš savršeni primjer. On je Gospodar nad gospodarima, Stvoritelj, naš Spasitelj i došao je na Zemlju kako bismo mi mogli ponovno živjeti s Bogom.

Sin Božji

Isus je prvorođenac Boga Oca u duhu te je jedino Božje dijete u tijelu. Njegova ga je smrtna majka, Marija, nosila prije nego je bio rođen te ga je odgojila dok je bio na Zemlji. Njegovo je poslanje bilo određeno prije negoli je svijet postao.

Isusova su čudesa uvjerila mnoge da je on bio prorok, no bio je puno više od toga. Kada je upitao svoje učenike: »Za koga me držite?«, Šimun Petar odgovorio je: »Ti si Krist, Sin Boga živoga!« (Matej 16:15–16).

Učitelj

Isus je bio najveći učitelj koji je ikada živio, a on nas i dalje podučava danas. Isusa su pronašli kako u dobi od 12 godina podučava učitelje u hramu (vidi Luka 2:46). Bili su zapanjeni njegovim znanjem. Isus je nastavio time što je tijekom svojeg života naučavao velike propovijedi.

Isus je podučavao da svi ljudi mogu »ima[ti] život i da ga [mogu] ima[ti] u izobilju« (Ivan 10:10). Po vjeri u Isusa i poslušnošću njegovim naučavanjima možemo ponovno živjeti s Bogom.

Primjer

Isus je živio savršenim životom – slobodnim od grijeha – te nam je pružio savršeni primjer po kojem trebamo živjeti. Sve se vjersko treba vršiti u njegovo sveto ime.

Isusu nije bilo potrebno krštenje kako bi isprao bilo kakve grijehe. No pokazao nam je da je krštenje neophodno svima »da sve ispunimo što je u skladu s voljom Božom« (Matej 3:15).

Isus je također savršeni primjer ljubavi. Tijekom svojeg se života na Zemlji brinuo za siromašne, iscijelio je gubavce (vidi Luka 17:12–19) te nikada nije tjerao djecu od sebe (vidi Matej 19:13–14). Njegova je ljubav beskrajna i dostupna svima koji je trebaju.

Isus je podučavao da moramo praštati. Čak i dok je umirao na križu, Isus je oprostio ljudima koji su ga ubili.

Spasitelj

Hebrejsko je ime za Isusa Ješua, što znači »Spasitelj«. Isus je ispunio svoju ulogu kao Spasitelj kroz svoju voljnu žrtvu i Uskrsnuće.

Isus je u Getsemanskom vrtu osjetio težinu svakog grijeha i svake boli znanih ljudskom rodu. Propatio je za svaki grijeh svake osobe koja je ikada živjela.