Možete biti obitelj zauvijek

Obitelji su veliki dio Božjeg nauma za našu sreću. Rođeni smo u obitelj. Stremimo izgradnji snažnih obiteljskih odnosa. Dom može biti mjesto na kojem osjećamo podršku, sigurnost i ljubav. Bog ne želi da obiteljske veze završe kada umremo. Zbog hramova možemo biti ponovno sjedinjeni s našim obiteljima u narednom životu.

Dok vas smrt ne rastavi?

Kada sveci posljednjih dana sklapaju brak, oni razumiju da brak treba trajati zauvijek. Svečanosti sklapanja braka u hramovima sadrže riječi »za vrijeme i cijelu vječnost«, a ne »dok vas smrt ne rastavi«. No nisu riječi ono što omogućuje vječni brak – to je moć Božja.

Božja moć da sveže

Isus je u Bibliji dvanaestorici apostola dao moć pečaćenja ili »ključeve« pečaćenja. Ta je moć značila da brak i mnogi drugi predivni blagoslovi mogu trajati zauvijek. »Ključevi« su ti koji zabravljuju brak. Ništa ne može skršiti tu bravu osim nevjernosti bračnome drugu ili Bogu.

Kada je Bog obnovio svoju Crkvu preko Josepha Smitha, također mu je dao moć pečaćenja. Kada se parovi vjenčaju u hramu svetaca posljednjih dana, osobi koja vrši uredbu dano je odobrenje da koristi tu moć.

Kako mogu osnažiti svoju obitelj?
Besplatno proučavanje Biblije

Moć pečaćenja obuhvaća i djecu

Djeca rođena parovima koji su vjenčani u hramovima automatski su »zapečaćena« svojim roditeljima. Obitelji koje se kasnije u životu priključe Crkvi Isusa Krista svetaca posljednjih dana mogu također otići u hram biti zapečaćene.

Preci i obiteljska povijest

Blagoslov vječne obitelji nije samo za nas danas. Što je s vašom pra-pra-pra-prabakom koja nikada nije bila zapečaćena svojem mužu i djeci? Srećom, Bog smatra da su vječne obitelji toliko važne da je omogućio način po kojem osigurava da svi mogu biti zauvijek sjedinjeni sa svojim voljenima.

Sveci posljednjih dana istražuju svoje pretke i vode pažljive zapise o tome tko je bio zapečaćen. Kada pronađu ljude koji nisu bili zapečaćeni, idu u hram i sudjeluju u zastupničkom obredu u korist tog pretka. Taj predak može odabrati prihvaća li pečaćenje ili ne. Moć je pečaćenja poput lanca koji povezuje obiteljske naraštaje.

Doznajte kako zauvijek možete biti sa svojom obitelji
Sastanite se s misionarima